Krāsnī cepti gaļas tefteļi skābā krējuma mērcē

Krāsnī cepti gaļas tefteļi skābā krējuma mērcē Foto: Krāsnī cepti gaļas tefteļi skābā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 700 g jauktas maltās gaļas (cūkgaļa+liellopu gaļa)
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ola
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 100 g siera
  • sāls, pipari, garšvielas - pēc garšas

Pagatavošana

  1. Malto gaļu samīca ar 1 sakapātu sīpolu, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, olu, sāli, piparus, vēlreiz kārtīgi samīca.
  2. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sakapā otru sīpolu.
  3. Papriku sagriež salmiņos - burkānu, sīpolu, papriku sautē pannā, augu eļļā 5 minūtes.
  4. Sautētiem dārzeņiem pieber sāli, skābo krējumu, samaisa, uzvāra.
  5. Glāzē ūdens iemaisa 1 ēdamkaroti miltu - pielej skābā krējuma mērcei, visu vēlreiz uzvāra, bet tā, lai nesabiezē, pieber sāli, piparus.
  6. Veidnē ieklāj foliju, no gaļas masas veido tefteļus un liek veidnē.
  7. Pārlej ar skābā krējuma mērci, cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
  8. Tad veidni izņem no krāsns, pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept 15 minūtes.
  9. Gatavus tefteļus rotā ar zaļumiem, pasniedz tāpat, vai ar piedevām pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes