Vistas gaļas mērce

Vistas gaļas mērce Foto: Vistas gaļas mērce

Sastāvdaļas

  • 1 vistas krūtiņa
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1/2 glāzes vārīta ūdens
  • 3 ēdamkarotes trekna saldā krējuma 
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote miltu 
  • saišķītis zaļumu
  • kurkuma, malta paprika, malti melnie pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistas krūtiņu sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
  2. Burkānu sarīvē.
  3. Sīpolu sagriež pusgredzenos.
  4. Vistas gaļu cep augu eļļā 5 minūtes, pievieno sīpolu un burkānu, sāli, garšvielas, turpina cept 5 minūtes.
  5. Pielej ūdeni, samaisa, sautē mērci, uz lēnas uguns 20 minūtes.
  6. Miltus izsijā caur sietu, pievieno mērcei, samaisa.
  7. Sautē 3 minūtes, pievieno saldo krējumu, uzvāra un noņem no uguns.
  8. Pievieno sakapātus zaļumus, uzliek pannai vāku, atstāj nostāvēties 20 minūtes.
  9. Var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai ar piedevām pēc Jūsu izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes