Marinādes vistas gaļai

Marinādes vistas gaļai Foto: Marinādes vistas gaļai

1. Garšvielu marināde

● 1 sīpols
● 3 ķiploka daiviņas
● 30 ml citrona sulas
● malti čili pipari un sāls pēc garšas

Uz 1 kg vistas gaļas.
Sīpolu un ķiplokus sakapā, samaisa ar sāli un pipariem, citronu sulu.
Ar marinādi ieziež vistas gaļu un atstāj marinēties ledusskapī uz 4-6 stundām.

2. Alus - medus marināde

● 200 ml sojas mērces
● 150 g medus
● 200 ml alus
● 2 ķiploka daiviņas
● 1 čili pipara pāksts
● rozmarīns

Uz 1 kg vistas gaļas.
Ķiplokus sakapā, samaisa ar pārējām sastāvdaļām.
Vistas gaļu pārlej ar marinādi un atstāj ledusskapī uz nakti.

3. Marināde itāļu gaumē

● 1/2 citrona sulas
● 5 ēdamkarotes olīveļļas
● 1 tējkarote ķiploku pulvera
● Vidusjūras gartšvielu maisījums pēc garšas
● sāls, pipari pēc garšas

Uz 1 kg vistas gaļas.
Vistas gaļu sagriež, pievieno garšvielas, citrona sulu, olīveļļu - visu samaisa, atstāj marinēties uz 30 minūtēm.

4. Asā marināde

● 2 sīpoli
● 4 ēdamkarotes olīveļļas
● čili pipari, sāls, malta paprika pēc garšas
● 2 sasmalcinātas lauru lapas

Uz 1 kg vistas gaļas.
Sīpolus sakapā, pievieno olīveļļu, garšvielas, lauru lapas.
Marinādē liek vistas gaļu, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām.

5. Vīna marināde

● 400 ml sausa sarkanvīna
● 8 ēdamkarotes olīveļļas
● rozmarīns
● timiāns, pipari, sāls pēc garšas

Uz 1 kg vistas gaļas.
Samaisa olīveļļu ar vīnu, pievieno rozmarīnu un garšvielas, pārlej gaļai, marinē istabas temperatūrā 30 minūtes.

6. Greipfrūtu marināde

● 1 greipfrūts
● 1 sīpols
● 2 ķiploka daiviņas
● 2 ēdamkarotes medus
● 2 ēdamkarotes vīna etiķa
● 200 ml ūdens

Uz 1 kg vistas gaļas.
Izspiež greipfrūta sulu, pielej 200 ml ūdens, etiķi, medu - samaisa.
Sīpolus un ķiplokus sakapā - pārkaisa vistas gaļai, pārlej marinādi.
Atstāj uz 4 stundām.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes