Sastāvdaļas
- 500 g laša filejas
- citronu sula
- sāls, pipari
Mērcei:
- 300 ml liesa saldā krējuma
- 1/4 tējkarotes karija
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 3 ķiploka daiviņas
- zaļumi
- ciets siers pēc garšas
- 1-2 ēdamkarotes sviesta cepšanai
- makaroni
Pagatavošana
- Makaronus izvāra.
- Ar asa naža palīdzību, laša fileju atdala no ādas un izņem asakas.
- Laša fileju sagriež mazos gabaliņos, uzber sāli, piparus un pārlej ar citrona sulu, atstāj uz 30 minūtēm marinēties.
- Uzkarsē sviestu, apcep laša filejas gabaliņus 3-5 minūtes, tos apmaisot.
- Saldo krējumu mazliet uzsilda, lej pannā, pievieno sāli, piparus, kariju, kārtīgi samaisa.
- Saldā krējuma maisījumu uzvāra uz vidējas uguns, noņem no uguns.
- Pievieno sakapātus ķiplokus un zaļumus, samaisa.
- Makaronus var samaisīt ar lasi un mērci, bet var arī laša gabaliņus likt uz makaroniem un pārliet ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!