Krāsnī cepta forele

Krāsnī cepta forele Foto: Krāsnī cepta forele

Sastāvdaļas

  • foreles fileja
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • Šalotes sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1-2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • sāls, pipari
  • 1 citrona sula
  • 1 tējkarote rīvētu citrona miziņu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 230 °C temperatūrai, veidnē ieklāj foliju vai cepamo papīru.
  2. Šalotes sīpolu sakapā, cep uz pannas, sakarsētā sviestā, kamēr tas ir mīksts.
  3. Pievieno rīvētu citrona miziņu, saspiestas ķiploka daiviņas, pēc 1 minūtes pielej pusi no citrona sulas, samaisa.
  4. Foreles fileju liek veidnē, uzber sāli, piparus, pārlej ar cepto sīpolu maisījumu, uzkaisa pusi kapāto diļļu.
  5. Cep krāsnī 12-17 minūtes.
  6. Gatavai forelei uzrasina atlikušo citrona sulu, uzkaisa atlikušās dilles, pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes