Sastāvdaļas
- 300 g cukura
- 50 g sviesta
- 100 g tumšās šokolādes
- 50 g kakao pulvera
- 100 g mandeļu
- 100 g riekstu
- 150 - 200 ml saldā krējuma
- 5 g kartupeļu cietes
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno kartupeļu cieti, rūpīgi samaisa un uz nelielas liesmas karsē 2 minūtes.
- Katlā ielej ar kakao pulveri samaisītu saldo krējumu, pievieno cukuru un uz straujas liesmas maisot vāra 5 minūtes, pēc tam liesmu samazina un vāra vēl 10 minūtes.
- Pievieno sviesta masu, vaniļas cukuru, izkausētu šokolādi un vāra, līdz masa sabiezē.
- Masu liek dziļā bļodā, pievieno mandeles, riekstus un liek ar cepam-papīru izklātā veidnē. Šerbetu atdzesē un pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!