Sautētas ribiņas un risoto

Sautētas ribiņas un risoto Foto: Sautētas ribiņas un risoto

Sastāvdaļas

Ribiņām:

  • 8-10 īsās liellopa ribiņas
  • 1 tējkarote melno piparu
  • 1 tējkarote sāls
  • 100 g sīpolu
  • 150 g burkānu (kubiņos)
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 500 g sarkanvīna
  • 500 g “Coca-Cola”
  • 50 g timiāna
  • 50 g pētersīļu
  • 2 lauru lapas
  • 500 g liellopa gaļas buljona

Risoto:

  • 1 l dārzeņu buljona
  • 8 ēdamkarotes nesālīta sviesta
  • sagriezti šalotes sīpoli
  • 200 g termiski neapstrādātu Arborio rīsu
  • 150 g sausā baltvīna
  • 1/2 tējkarote sāls
  • rīvēts parmezāna siers

Pagatavošana

  1. Ribiņas izņem no ledusskapja 30 minūtes pirms gatavošanas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem pēc Celsija. Nosusina ribiņas ar papīra dvieļiem un vienmērīgi apkaisa ar sāli un pipariem. Cep, līdz tās no visām pusēm ir brūnas, apmēram 4 minūtes no katras puses. Pārliek uz liela šķīvja vai bļodas.
  2. Pievieno sīpolus, burkānus un seleriju, cep uz vidējas uguns, ik pa laikam samaisot, līdz dārzeņi ir mīksti. Pievieno ķiplokus un tomātu pastu, sautē, nepārtraukti maisot, līdz masa vienmērīgi pārklāj dārzeņus.
  3. Pievieno sarkanvīnu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Cep, ik pa laikam samaisot, līdz masa nedaudz sabiezē. Pievieno kolu un liellopa buljonu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  4. Ar auklu sasien kopā timiāna un pētersīļu zariņus, ievieto kolas maisījumā, pievieno lauru lapas. Pārklāj ribiņas un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī divas stundas. Izņem no cepeškrāsns un noslauka taukus, atdzesē. Pēc tam ribiņas un kolas maisījumu var uz nakti ielikt ledusskapī.
  5. Risoto pagatavošanai vidējā izmēra katliņā uzkarsē buljonu. Samazina uguni un atstāj vārīties. Tikmēr pannā uzkarsē divas ēdamkarotes sviesta. Ievieto atlikušo sviestu atpakaļ ledusskapī. Pannā kausētajam sviestam pievieno šalotes sīpolus un cep, laiku pa laikam maisot, līdz tie paliek caurspīdīgi.
  6. Pievieno rīsus un cep, nepārtraukti maisot, līdz rīsi ir pārklāti ar sviestu. Pievieno vīnu un sāli un cep, līdz vīns ir gandrīz pilnībā iztvaikojis. Uzlej rīsiem apmēram 250 gramus vāroša buljona, līdz tie ir pārklāti. Vāra, laiku pa laikam maisot, līdz rīsi absorbē lielāko daļu buljona. Turpina pievienot buljonu, laiku pa laikam maisot, līdz tas gandrīz uzsūcas, rīsus vāra līdz “al dente”, kopā apmēram 16 minūtes.
  7. Kad rīsi ir “al dente”, pievieno apmēram 100 gramus buljona un turpina gatavot, līdz rīsi ir mīksti. Pievieno sieru un atlikušās 6 ēdamkarotes auksta sviesta. Maisa, līdz sviests ir pilnībā izkusis un risoto ir biezs un gluds, bet joprojām nedaudz šķidrs. Pārlej lielā bļodā vai uz atsevišķiem šķīvjiem un vienmērīgi pārklāj ar ribiņām un vēlamo kolas mērces daudzumu. Dekorē ar timiāna lapiņām.

Vislabāk šīs ribiņas garšos pēc tam, kad pavadīs naktī ledusskapī, tāpēc tās var pagatavot arī atsevišķi no risoto.

Gatavo kā šefpavārs: izmēģini receptes no populārā seriāla “Lācis”! Recepte sadarbībā ar TV kanālu FX.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes