Sastāvdaļas
- 500 g skābētu kāpostu
- 4 kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 1 ābols
- augu eļļa
- sāls
- cukurs
- pipari
- 1 tējkarote kadiķogu
- lauru lapa
- 200 ml baltvīna
- 100 g plānu bekonu šķēlīšu
- 100 g cepamdesiņu
Pagatavošana
- Katliņā sakarsēta eļļā apcep grieztu sīpolu. Liek klāt kadiķogas, nomizotu un gabaliņos sagrieztu ābolu, lauru lapu.
- Pievieno nospiestus skābētos kāpostus, apmaisot apcep.
- Pielej baltvīnu, katlam uzliek vāku un kāpostus pasautē 30 minūtes., pēc garšas pievieno sāli, cukuru, piparus.
- Pa to laiku izvāra kartupeļus ar visu mizu gandrīz mīkstus, padzesē, nomizo un sagriež šķēlēs.
- 20 cm lielu cepamveidni izklāj ar bekona šķēlītēm, pārklājot arī malu.
- Veidnes apakšā virs bekona šķēlītēm liek lielāko daļu kartupeļu šķēlīšu, virsū liek cepemdesiņu gabaliņus, pārklāj ar sautētajiem kāpostiem un atlikušajām kartupeļu šķēlītēm. Liek krāsnī un cep 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!