Sastāvdaļas
- 600 g miltu
- 300 g sviesta
- 800 g cukura
- 2 olas
- 8 olbaltumi
- 5 ēdamkarotes piena
- 1 citrons
- sāls
- 1,6 kg aveņu
Pagatavošana
- Miltus izsijā, pieliek sadrupinātu sviestu, 1 glāzi cukura, 2 olas, sāli, pierīvē citrona miziņu, piespiež citrona sulu un pielej pienu.
- Visu labi samīca, līdz mīkla kļūst gluda.
- Noliek uz pusstundu vēsā vietā.
- Tad mīklu izveltnē ar ogām un pārkaisa ar cukuru.
- Olbaltumus ar cukuru saputo un pārklāj kūkas virsmu.
- Cep neilgu brīdi, līdz virsma top gaiši brūna.
- Atdzisušu sagriež.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!