Aveņu kūka

Aveņu kūka Foto: Aveņu kūka

Sastāvdaļas

  • 600 g miltu
  • 300 g sviesta
  • 800 g cukura
  • 2 olas
  • 8 olbaltumi
  • 5 ēdamkarotes piena
  • 1 citrons
  • sāls
  • 1,6 kg aveņu

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā, pieliek sadrupinātu sviestu, 1 glāzi cukura, 2 olas, sāli, pierīvē citrona miziņu, piespiež citrona sulu un pielej pienu.
  2. Visu labi samīca, līdz mīkla kļūst gluda.
  3. Noliek uz pusstundu vēsā vietā.
  4. Tad mīklu izveltnē ar ogām un pārkaisa ar cukuru.
  5. Olbaltumus ar cukuru saputo un pārklāj kūkas virsmu.
  6. Cep neilgu brīdi, līdz virsma top gaiši brūna.
  7. Atdzisušu sagriež.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes