Sastāvdaļas
- 1 laša galva un aste
- 5 kartupeļi
- 4 burkāni
- 1 sīpols
- neliels gabaliņš laša filejas
- pipari
- sāls
- svaigas dilles
- 100 g degvīna
Pagatavošana
- Uzvāra ūdeni, ieliek laša galvu un asti, pievieno arī veselus burkānus un sasmalcinātu sīpolu, sāli, piparus pēc garšas. Vāra apmēram 15 minūtes.
- tad noņem katlu no uguns, izņem veselos burkānus, savukārt buljonu ar laša asti, galvu un sīpoliem nokāš caurdurī.
- Nokāsto buljonu liek atpakaļ vārīties. Kad tas uzvārījies, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Izvārītos burkānus sarīvē uz rīves un liek katlā.
- Kad kartupeļi mīksti, pievieno sagrieztu laša fileju, pagaida, līdz zupa uzmet burbuli, tad noņem no uguns. Laša fileju vāra pavisam īsu brīdi.
- Beigās pielej zupai nedaudz degvīna un pieber sīki sagrieztas dilles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!