Sastāvdaļas
- 1 neliels ziedkāposts
- 2 vidēji lieli vārīti burkāni
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 olas dzeltenums
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma
- sāls pēc garšas
- 1 tējkarote citrona sulas
- 1 šķipsniņa malta muskatrieksta
Pagatavošana
- Ziedkāpostu nomazgā, liek aukstā ūdenī un vāra apmēram 20 minūtes.
- Izņem no ūdens un notecina.
- Katliņā izkausē sviestu, pielej 500 ml ziedkāpostu novārījuma un uzkarsē.
- Noņem no uguns un pievieno ar saldo krējumu sakultu olas dzeltenumu.
- Ziedkāpostu sadala rozetēs un saliek zupā.
- Pievieno vārītus, sagrieztus burkānus.
- Sāli, citrona sulu un muskatriekstu pievieno pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!