Sastāvdaļas
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
6 porcijas
- 5 cieti vārītas olas
- 1 vidēji liels ziedkāposts, kas sadalīts kumosa izmēra rozetēs
- 50 g smalki sagrieztu marinētu gurķu
- 1 neliels sarkanais sīpols, smalki sagriezts
- 50 g svaiga gurķa, smalki sagriezts
- 100 g kūpināta bekona
Mērcei:
- 100 g majonēzes
- 100 g bezpiedevu jogurta
- 1 ēdamkarote saldo sinepju
- 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
- 1 ēdamkarote cukurs
- 1 tējkarote sāls
- 1 šķipsniņa paprikas pulvera
- 1 šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
- dilles pasniegšanai
Pagatavošana
- Ziedkāpostu tvaicē vai vāra – svarīgi, lai tas nebūtu pārāk mīksts, citādi salātu vietā būs biezenis!
- Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un uz lēnas uguns apcep pannā bez taukvielām. Kad gaļa kļuvusi brūna un kraukšķīga, to noņem no pannas un uzliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, ļaujot tam uzsūkt lieko taukumu.
- Visas sastāvdaļas (ieskaitot mērcei paredzētās) liek lielā bļodā, samaisa un liek vēsumā, ļaujot garšām savilkties pāris stundas.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām dillēm un šķipsnu maltas paprikas.
Ja jums garšo klasiskie vācu kartupeļu salāti, tad noteikti garšos arī šie!
Recepte tapusi kopā ar Latvijas Apvienotas putnkopības asociāciju (LAPNA).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!