Vistas “piccata” ar citroniem

Vistas “piccata” ar citroniem Foto: Vistas “piccata” ar citroniem

Sastāvdaļas

  • 4 atkaulotas vistas krūtiņas bez ādas
  • 200 grami miltu
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 2 citroni
  • svaigi pētersīļu
  • 6 ēdamkarotes sviesta
  • 120 grami sausā baltvīna
  • 100 grami karsta vistas buljona
  • sāls, melnie pipari pēc garšas
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Vistas krūtiņas saplacina ar virtuves āmuru, līdz gaļa ir apmēram 0,5 centimetrus bieza. Katru saplacināto krūtiņu pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem un noliek malā. Sasmalcina ķiplokus un pētersīļus, noliek malā. Citronus sagriež uz pusēm un arī noliek malā. Sagatavo arī pārējās sastāvdaļas: kaperus, sviestu, vīnu un vistas buljonu.
  2. Kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns. Pārklāj pannu ar olīveļļu. Kamēr tā karsējas, miltus liek lielā, seklā bļodā un pievieno lielu šķipsniņu sāls un melnos piparus, samaisa.
  3. Kad panna ir uzkarsēta, miltos iemērcē vistas krūtiņas, lai tās ir pārklātas, liekos miltus nokrata un liek krūtiņas uzkarsētajā pannā. Cep divas-trīs minūtes, līdz katra puse ir viegli brūna. Kad kotletes ir pagatavotas, ievieto tās cepeškrāsnī zemākajā līmenī, samazina temperatūru līdz vidējai un pievieno ķiplokus.
  4. Cep apmēram 30 sekundes. Pievieno vīnu, kaperus un vistas buljonu. Kad vīns ir izgarojis, pievieno divu citronu sulu un cep vēl divas minūtes.
  5. Pēc tam pievieno sviestu un maisa, līdz pannā izveidojas bieza mērce. Visbeidzot pēc garšas pievieno sāli, piparus un citas garšvielas, kā arī pētersīļus un dažas svaigas citrona miziņas. Liek kotletes uz liela šķīvja, pasniedz siltu kopā ar pannā sagatavoto mērci.

Šis ir ļoti populārs itāļu virtuves ēdiens. “Piccata” tulkojumā ir plāna kotlete, kuru parasti gatavo no liellopa vai vistas gaļas ar citroniem. “Lācī” Kārmijs gatavoja to no vistas gaļas.

Gatavo kā šefpavārs: izmēģini receptes no populārā seriāla “Lācis”! Recepte sadarbībā ar TV kanālu FX.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes