Sastāvdaļas
- 1/2 l piena
- 2 paciņas dabīgas vaniļas
- sāls
- 125 g apaļgraudu rīsu
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes sviesta
- taukus formas iziešanai
Pagatavošana
- Pienam pievieno vaniļu un lēni uzvāra.
- Pieliek šķipsniņu sāls un noskalotus rīsus.
- Rīsus 15 minūtes uzbriedina karstajā pienā.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Baltumiem pieliek ēdamkaroti cukura un saputo stingrās putās.
- Olu dzeltenumiem pievieno sviestu un cukuru.
- Saputo un iejauc atdzesētos rīsus.
- Iecilā olu baltumus.
- Masu sapilda ietaukota sacepumu formā.
- Liek līdz 200°C sakarsēta cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!