Rīsu sacepums

Rīsu sacepums Foto: Rīsu sacepums

Sastāvdaļas

  • 1/2 l piena
  • 2 paciņas dabīgas vaniļas
  • sāls
  • 125 g apaļgraudu rīsu
  • 2 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 5 ēdamkarotes sviesta
  • taukus formas iziešanai

Pagatavošana

  1. Pienam pievieno vaniļu un lēni uzvāra.
  2. Pieliek šķipsniņu sāls un noskalotus rīsus.
  3. Rīsus 15 minūtes uzbriedina karstajā pienā.
  4. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  5. Baltumiem pieliek ēdamkaroti cukura un saputo stingrās putās.
  6. Olu dzeltenumiem pievieno sviestu un cukuru.
  7. Saputo un iejauc atdzesētos rīsus.
  8. Iecilā olu baltumus.
  9. Masu sapilda ietaukota sacepumu formā.
  10. Liek līdz 200°C sakarsēta cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes