Raibā jogurta kūka

Raibā jogurta kūka Foto: Raibā jogurta kūka

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 5 ēd.kar. cukura
  • 5 ēd.kar. eļļas
  • 5 ēd.kar. miltu
  • ½ paciņa cepamā pulvera
  • 2 paciņās. vaniļas cukura
  • 300 g svaigu ķiršu (bez kauliņiem, sagriezti uz pusēm)
  • 1 glāze svaigu melleņu
  • 1 lielā bundža persiku, sagrieztu
  • 1 paciņa želatīns
  • 1 laims
  • 500 g dabīgā jogurta
  • 100 g cukura
  • 200 g  svaigā krējuma

Pagatavošana

  1. Kūkas pamatnei uzputo olas ar cukuru, 1 paciņu vaniļas cukuru un eļļu, iemaisa miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Mīklu liek formā cep, 175 grādos zeltaini brūnu. Pēc tam biskvītu atdzesē.
  2. Nomazgā laimu, miziņu smalkos salmiņos noskrāpē, noliek malā. Laima sulu izspiež.
  3. Pagatavo želatīnu pēc norādījumiem uz paciņas.
  4. Jogurtu samaisa ar cukuru, 1 paciņu vaniļas cukura un izspiesto sulu. Uzbriedināto želatīnu iemaisa masā un liek jogurtu ledusskapī.
  5. Uzputo putukrējumu. Tiklīdz jogurta masa sāk stingt, Iecilā putukrējumu un 2/3 ogu un augļu.
  6. Jogurta krēmu vienmērīgi uzziež uz biskvīta. Ar atlikušajiem augļiem dekorē torti, augļus un ogas viegli iespiež jogurta masā. Torti noliek vēsumā vismaz uz 3 stundām.

Receptes autore: Jolanta Rotkāja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes