Pildītas vistas filejas

Pildītas vistas filejas Foto: Pildītas vistas filejas

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 50 g žāvētu aprikožu
  • 50 g valriekstu
  • 1 ēdamkarote mīksta sviesta
  • 1 tomāts
  • 1 sīpols
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 saišķītis bazilika
  • 2 ķiploka daiviņas
  • timiāns vai rozmarīns svaigs kaltēts
  • 2 tējkarotes graudaino sinepju
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • citronpipari pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Aprikozes, valriekstus, garšaugus un zaļumus (nelielu daļu atliekot) sasmalcina, sajauc ar citronpipariem, rozmarīnu un/ vai timiānu.
  2. Maisījumam pievieno mīksto sviestu.
  3. Katrā filejā horizontāli iegriež nelielu atvērumu. Tālāk griežot to padziļina un paplašina tā, lai veidojas kabata.
  4. Pieilda kabatas ar sagatavoto mūsu masu.
  5. Aizsprauž kabatas ar koka irbulīšiem, pārkaisa ar sāli, pipariem pēc garšas.
  6. Sasmalcina tomātu, vienu ķiploka daiviņu un sīpolu. Visu ieber ietaukotas veidnes dibenā.
  7. Virsū liek pildītās filejas.
  8. Sasmalcina atlikušos zaļumus, garšaugus un ķiploka daiviņu. Sajauc ar sāli, pipariem un rīvmaizi. Pievieno un iemaisa sinepes.
  9. Vistas filejas veidnē pārklāj ar sagatavoto masu. Liek sakarsēta krāsnī un 180 - 200°C temperatūrā cep 25 - 30 minūtes.

Šī recepte patiks ikvienam – gan veselīga ēdiena cienītājiem, gan garšīgi paēst cienītājiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes