Sastāvdaļas
- 1 cepšanai sagatavota meža pīle
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 glāze portvīna
- 1/8 l gaļas buljona
- 1 ēdamkarote jāņogu želejas
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Meža pīli rūpīgi nomazgā, nosusina, iekšpuse ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
- Ar rupju kokvilnas diegu spārnus un kājas piesien pie ķermeņa.
- Cepešpannā sakarsē sviestu, ieliek pīli un vairākas reizes apgriežot, cep 30 minūtes.
- Gatavo pīli uzliek, putnu noliek siltumā.
- Pannā palikušajam šķidrumam pielej portvīnu un piejauc miltus.
- Pievieno jāņogu želeju un uzvāra.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!