Kvass

Kvass Foto: Kvass

Sastāvdaļas

  • rudzu maize
  • cukurs
  • rozīnes
  • raugs
  • citrons

Pagatavošana

  1. 1,2 kg gabalos sagrieztas un krāsnī izžāvētas rudzu maizes muciņā aplej ar 12-15 l karsta ūdens.
  2. Kad ūdens atdzisis, pievieno 25 g izšķīdināta rauga un ļauj 12 stundas pastāvēt, tad nokāš.
  3. Iegūtajam šķidrumam pievieno 400 g smalkā cukura, sauju sīko rozīņu, 40 gab. lielās rozīnes un karoti citronskābes vai viena citrona sulu.
  4. Pēc 12 stundām (vasarā pēc 9 stundām) kvasu salej pudelēs, kuras aizkorķē, apsienot ar stiepli, bet pēc 24 stundām kvass ir jau gatavs lietošanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes