Sastāvdaļas
- 700 g svaigas laša filejas
- 2-3 ēdamkarotes jūras sāls
- 1 ēdamkarote garšvielu maisījuma zivij
- ķiploki
- sīpoli
- malti melnie pipari
- malta paprika
- sinepju sēklas
- oregano
- majorāns
Pagatavošana
- Laša filejai nogriež ādu ar asu nazi, ar pinceti izvelk asakas.
- Sagatavoto laša fileju aprasina ar ledainu ūdeni, nosusina.
- Laša fileju ierīvē ar jūras sāli no visām pusēm.
- Laša fileju liek keramikas traukā ar vāku, trauku liek ledusskapī uz 12 stundām.
- Pēc noteiktā laika nolej izveidojušos šķidrumu, laša fileju ierīvē un apkaisa ar garšvielām, liek vēlreiz ledusskapī uz 12 stundām.
- Pirms pasniegšanas, laša fileju no garšvielām izņem, var pasniegt ar visām garšvielām, tad zivs būs asāka.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!