Jūras asaris ar tomātiem

Jūras asaris ar tomātiem Foto: Jūras asaris ar tomātiem

Sastāvdaļas

  • 2 jūras asara filejas
  • olīveļļa (pēc garšas)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 citrona sulas

Tomātu konfitam:

  • 90 grami ķiršu tomātu
  • 2 sarīvētas ķiploka daiviņas
  • 2-4 timiāna zariņi
  • cukurs
  • sāls
  • melnie pipari
  • olīveļļa
  • balzamiko etiķis

Pagatavošana

  1. Zivs fileju apkaisa ar garšvielām, sāli un pipariem. Cepamajā traukā liek ķiršu tomātus, ķiplokus un timiānu, pārlej ar olīveļļu, līdz tomāti ir līdz pusei iegremdēti.
  2. Apkaisa ar cukuru, sāli un pipariem. Pievieno balzamiko etiķi un samaisa. Cep 126 grādos pēc Celsija 1,5-2 stundas.
  3. Kad tomāti ir gandrīz gatavi, uz pannas ļoti augstā temperatūrā apcep zivi, līdz tā ir zeltaini brūna.
  4. Uz šķīvja uzliek tomātus un nedaudz eļļas. Virsū liek zivs fileju, pasniedz ar svaigām dillēm.

Gatavo kā šefpavārs: izmēģini receptes no populārā seriāla “Lācis”! Recepte sadarbībā ar TV kanālu FX.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes