Sastāvdaļas
- 2 jūras asara filejas
- olīveļļa (pēc garšas)
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 citrona sulas
Tomātu konfitam:
- 90 grami ķiršu tomātu
- 2 sarīvētas ķiploka daiviņas
- 2-4 timiāna zariņi
- cukurs
- sāls
- melnie pipari
- olīveļļa
- balzamiko etiķis
Pagatavošana
- Zivs fileju apkaisa ar garšvielām, sāli un pipariem. Cepamajā traukā liek ķiršu tomātus, ķiplokus un timiānu, pārlej ar olīveļļu, līdz tomāti ir līdz pusei iegremdēti.
- Apkaisa ar cukuru, sāli un pipariem. Pievieno balzamiko etiķi un samaisa. Cep 126 grādos pēc Celsija 1,5-2 stundas.
- Kad tomāti ir gandrīz gatavi, uz pannas ļoti augstā temperatūrā apcep zivi, līdz tā ir zeltaini brūna.
- Uz šķīvja uzliek tomātus un nedaudz eļļas. Virsū liek zivs fileju, pasniedz ar svaigām dillēm.
Gatavo kā šefpavārs: izmēģini receptes no populārā seriāla “Lācis”! Recepte sadarbībā ar TV kanālu FX.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!