Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 1/3 glāzes silta ūdens
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 tējkarote ar kaudzi sausā rauga
- 1/2 ēdamkarote medus
- sāls pēc garšas
- cīsiņi
- ola
Pagatavošana
- Siltā ūdenī izkausē medu un sauso raugu, ļauj "atdzīvoties".
- Pievieno eļļu, sāli. Pamazām pievieno miltus un sajauc mīklu.
- Mīklu kārtīgi izmīca un atstāj atpūsties uz 20 minūtēm.
- Kad mīkla uzrūgusi, to viegli pamīca un izrullē, un sagriež strēmelēs.
- Strēmeles garums atkarīgs no cīsiņa garuma.
- Mīklas strēmeles nosmērē ar olu, lai mīkla cepšanās laikā neatnāk vaļā.
- Mīklā ietin cīsiņus. Tos liek uz cepešplāts, ievērojot attālumu. Pārsmērē ar olu.
- Var pārkaisīt sezama sēkliņas.
- Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā līdz cīsiņi kļūst gaiši brūni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!