Sastāvdaļas
- 6 mazi rācenīši
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 4 cūkas karbonādes gabali bez taukiem
- saišķītis salvija
- 1 apelsīna rīvēta miziņa
- 2 apelsīnu sula
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Rāceņus nomizo, pārgriež uz pusēm, sālsūdeni novāra pusgatavus.
- Sīpolu sasmalcina, eļļā apcep, liek cepamajā veidnē, liek klāt rāceņus, pārkaisa ar sāli, pipariem.
- Stipra karstumā turpat pannā karbonādes gabalus apcep brūnus, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek pie rāceņiem.
- Pārlaista apelsīnu sulu, pārkaisa ar rīvēto miziņu, pieliek salvijas, pārpilina nedaudz eļļas, cep 180 °C temperatūrā 20 - 30 minūtes.
Rācenis ir veselīgs dārzenis, kas jāēd reizi nedēļā. Piedāvājam šo vienkāršo recepti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!