Sastāvdaļas
- 800 g tomātu
- 400 g paprikas
- 3 - 4 čili pipari
- 6 - 8 ķiploka daiviņas
- 50 ml etiķa
- 300 g cukura ar pektīnu
- 2 tējkarotes kaltētu raudeņu
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Tomātus iegriež un pārlej ar verdošu ūdeni.
- Patur pāris minūtes, tad tomātus atdzesē un noņem miziņu.
- Tomātus sagriež nelielos gabaliņos un ieber katliņā.
- Paprikai un čili pākstīm izņem sēkliņas un sagriež strēmelītēs, tad pievieno tomātiem.
- Ķiplokus nomizo, smalki sakapā un pievieno tomātiem.
- Pievieno sāli, kaltētas raudenes un, ik pa brīdim apmaisot, vāra uz mērenas uguns aptuveni 40 - 45 minūtes.
- Pievieno etiķi un cukuru, uz mazas uguns pavāra vel 5 - 7 minūtes, mazliet atdzesē un pilda sterilizētās burkās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!