Sastāvdaļas
- 2 olu dzeltenumi
- 1 ola
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes saldā krējuma vai piena
- 1 ēdamkarote cukura vai pūdercukura mīklai
- 2 ēdamkarotes degvīna vai konjaka
- 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas mīklai
- 150 ml saulespuķu eļļas cepšanai
- 1,5 glāzes miltu
Pagatavošana
- Olas, skābo krējumu, cukuru, degvīnu vai konjaku samaisa bļodā, pievieno mazliet miltu, samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu liek pārtikas plēvē un atstāj uz 30-60 minūtēm "atpūsties".
- Daļu mīklas plāni izrullē, atlikušo atstāj plēvē, lai neizkalst.
- Ar asu nazi mīklu sagriež rombos vai sloksnītēs.
- Skaisti izveido zaķaušus, vidū iegriežot.
- Katlā sakarsē eļļu un iegremdē 3-4 zaķaušus.
- Cep uz mazas uguns, lai raušus nesadedzinātu.
- Tikko zaķauša apakšējā daļa kļūst mazliet brūngana, rausi apgriež un turpina cept aptuveni 1 minūti.
- Gatavus zaķaušus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
- Tā rīkojas ar visu mīklu.
- Zaķaušus liek traukā un bagātīgi uzkaisa pūdercukuru.
Bērnības gardums – žagariņi jeb zaķauši.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!