Sastāvdaļas
- 250 g rīsu
- 300 g ķirbja
- 8 vistas spārniņi
- 1 sīpols
- sāls
- pipari
- saišķītis pētersīļu
- 2 tējkarotes miltu
- 1 tējkarote karija
- 1 ½ glāzes piena
- eļļa
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo un sagriez kubiciņos, sakarsēta eļļā katliņā apcep.
- Pievieno noskalotus rīsus, pārlej 1 litru verdoša ūdens, pievieno sāli un lēni vāra gatavus.
- Lieko šķidrumu nokāš un saglabā mērcei.
- Vistas spārniņus pārkaisa ar sāli un pipariem, sakarsēta eļļā apgrozot izcep, noņem no pannas. Turpat apcep sasmalcinātu sīpolu, pārkaisa kariju un miltus, vēl mazliet pacep, tad pievieno pienu un rīsiem nokāsto šķidrumu, uzvāra, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Rīsos iemaisa sasmalcinātus pētersīļus, sadala porcijās, katrai virsū liek divus spārniņus, pārlej mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!