Vistas šķiņķīši olīvu mērcē

Vistas šķiņķīši olīvu mērcē Foto: Vistas šķiņķīši olīvu mērcē

Sastāvdaļas

  • 4 vistas šķiņķīši
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 200 g šampinjonu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 liels tomāts
  • 1 glāze vistas buljona
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • pusglāze saldā krējuma
  • 150 g zaļo olīvu
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • rīsi pie pasniegšanas

Pagatavošana

  1. Panna ieliek sviestu un ielej eļļu, uzkarsē, ieliek vistas šķiņķīšus un apcep no visām pusēm, lai veidojas zeltaina garoziņa.
  2. Noliek šķiņķīšus malā.
  3. Sagriež sīpolus, ķiplokus un šampinjonus šķēlītēs, papriku gabaliņos, liek uz pannas un visu cep 10 minūtes.
  4. Pielej buljonu, pieliek šķēlītēs sagrieztus tomātus un apceptos vistas šķiņķīšus.
  5. Uzliek pannai vāku un sautē 50 minūtes, līdz vista kļuvusi mīksta.
  6. Saldajā krējumā iemaisa kartupeļu ciet, ielej pannā un maisot karsē, līdz mērce ir sabiezējusi.
  7. Pannā ieber olīvas un karsē vel 2 - 3 minūtes.
  8. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes