Sastāvdaļas
- 4 vistas šķiņķīši
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote eļļas
- 1 sīpols
- 4 ķiploku daiviņas
- 200 g šampinjonu
- 1 sarkanā paprika
- 1 liels tomāts
- 1 glāze vistas buljona
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- pusglāze saldā krējuma
- 150 g zaļo olīvu
- sāls
- malti melnie pipari
- rīsi pie pasniegšanas
Pagatavošana
- Panna ieliek sviestu un ielej eļļu, uzkarsē, ieliek vistas šķiņķīšus un apcep no visām pusēm, lai veidojas zeltaina garoziņa.
- Noliek šķiņķīšus malā.
- Sagriež sīpolus, ķiplokus un šampinjonus šķēlītēs, papriku gabaliņos, liek uz pannas un visu cep 10 minūtes.
- Pielej buljonu, pieliek šķēlītēs sagrieztus tomātus un apceptos vistas šķiņķīšus.
- Uzliek pannai vāku un sautē 50 minūtes, līdz vista kļuvusi mīksta.
- Saldajā krējumā iemaisa kartupeļu ciet, ielej pannā un maisot karsē, līdz mērce ir sabiezējusi.
- Pannā ieber olīvas un karsē vel 2 - 3 minūtes.
- Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!