Sastāvdaļas
- 1/2 - 1 vistas
- ūdens pēc vajadzības
- 1 selerijas sakne
- sāls pēc garšas
- 1 sīpols
- želatīns
Pagatavošana
- Notīrītu vistu sadala gabalos, pārlej ar aukstu ūdeni (lai gaļā apņemta) uzvāra, noputo, pieliek notīrītas saknes un sīpolu, vāra uz lēnas uguns zem vāka, kamēr gaļā kļūst mīksta.
- Gaļu var kārtot izgreznotās formās vai māla bļodiņās, ar visiem kauliem vai bez tiem.
- Traukos sakārtotu gaļu un glīti sagrieztas saknes pārlej ar iepriekš izkāstu buljonu, kurā izkausēts nomērcēts želatīns.
- Atdzisušu un sarecējušu galertu izgāž no formām vai bļodām uz šķīvjiem, pasniedz ar kādiem salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!