Vistas fileja ar sinepju mērci

Vistas fileja ar sinepju mērci Foto: Vistas fileja ar sinepju mērci

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 30 g sviesta
  • 2 glāzes vistas buljona
  • ½ glāzes brendija
  • 3 ēdamkarotes sinepju
  • ½ glāzes saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes sagrieztu sīpolloku
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Vistas filejas izdauza ar gaļas āmuru tā, lai tās būtu vienāda biezumā - apmēram 1 cm.
  2. Uzber sāli un piparus, cep sakarsētā sviestā no abām pusēm zeltaini brūnas.
  3. Uz pannas uzber sīpollociņus un maisot sautē 2 - 3 minūtes. Uzlej brendiju, maisot karsē, līdz tas ir gandrīz iztvaikojis.
  4. Pielej vistas gaļas buljonu, karsē vēl 3 - 4 minūtes.
  5. Saldajā krējumā iemaisa kartupeļu cieti, sinepes, pielej mērcei uz pannas un maisot karsē, līdz tā sabiezējusi. Gatavo mērci pārlej ceptajai vistas filejai.
  6. Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kuskusu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes