Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
- 3 olas
- 3 - 5 ēdamkarotes skābā krējuma
- vaniļa pēc garšas
- 200 g kviešu miltu
- 1/2 paciņas cepamā pulvera
- 400 g ābolu
- cukurs pēc vajadzības
Pagatavošana
- Sviestu, cukuru un vaniļu labi saputo, beigas pievienojot pa vienam olu dzeltenumam.
- Labi samaisītai masai pieliek skābu krējumu, piesijā ar cepamo pulveri izjauktus miltus un iecilā saputotus olu baltumus.
- Šādi sagatavotu mīklu pilda tortes formā un mīklā iespiež nomizotus, gabaliņos sagrieztus un iecukurotus ābolus. (Ābolu vietā var lietot arī citus augļus vai stingrākas ogas.)
- Torti cep vidēji stipra krāsnī apmēram 30 - 40 minūtes spilgti brūnu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!