Sastāvdaļas
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
4 porcijas
- 100 g auksti kūpināta bekona
- 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
- 1 neliela ķiploka daiviņa
- 1 tējkarotes brūnā cukura
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
- sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
- 1 šķipsna malta muskatrieksta
- 1 šķipsna čili pārslu
- 50 ml olīveļļas
- 150 g spinātu
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 4 cieti vārītas olas
Pagatavošana
- Bekonu sagriež šaurās strēmelēs un uz vidējas uguns pannā apcep, ik pa laikam apmaisot. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs, to noņem no pannas un liek šķīvī, kas izklāts ar papīra dvieli.
- Tajā pašā pannā, kur cepies bekons, liek sarkanvīna etiķi, brūno cukuru, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu, pievieno sāli un piparus un visu izkarsē, ik pa laikam apmaisot, lai garšas sajauktos.
- Lej sagatavoto mērces pamatu bļodiņā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, visu maisot. Pievieno mērcei pusi saceptā bekona.
- Lielā salātu bļodā ber spinātus, sakapātas olas un plānos pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pārlej ar silto mērci un pārkaisa ar atlikušo bekonu. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.
Ideja neikdienišķiem salātiem: divas veselīgas sastāvdaļas - spināti un olas - kuras papildina kraukšķīga bekona mērce.
Recepte tapusi kopā ar Latvijas Apvienotas putnkopības asociāciju (LAPNA).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!