Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci

Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci Foto: Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci

Sastāvdaļas

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
4 porcijas

  • 100 g auksti kūpināta bekona
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 1 neliela ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 šķipsna malta muskatrieksta
  • 1 šķipsna čili pārslu
  • 50 ml olīveļļas
  • 150 g spinātu
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 4 cieti vārītas olas

Pagatavošana

  1. Bekonu sagriež šaurās strēmelēs un uz vidējas uguns pannā apcep, ik pa laikam apmaisot. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs, to noņem no pannas un liek šķīvī, kas izklāts ar papīra dvieli.
  2. Tajā pašā pannā, kur cepies bekons, liek sarkanvīna etiķi, brūno cukuru, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu, pievieno sāli un piparus un visu izkarsē, ik pa laikam apmaisot, lai garšas sajauktos.
  3. Lej sagatavoto mērces pamatu bļodiņā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, visu maisot. Pievieno mērcei pusi saceptā bekona.
  4. Lielā salātu bļodā ber spinātus, sakapātas olas un plānos pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pārlej ar silto mērci un pārkaisa ar atlikušo bekonu. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Ideja neikdienišķiem salātiem: divas veselīgas sastāvdaļas - spināti un olas - kuras papildina kraukšķīga bekona mērce.

Recepte tapusi kopā ar Latvijas Apvienotas putnkopības asociāciju (LAPNA).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes