Sastāvdaļas
- 200 g konservētu gliemeņu
- 200 g spageti
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas eļļas
- pētersīļu zaļumi
- svaiga bazilika
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/8 l gaļas buljona
- sauso garšvielu maisījums
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Spageti visā garumā ieliek verdošā sālsūdenī un vāra apmēram 10 - 15 minūtes, kamēr tie ir gatavi.
- Saliek sietā, ātri noskalo aukstā ūdenī un notecina.
- Pa to laiku pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīki sasmalcinātus zaļumus. Pievieno ķiploku sulu, buljonu un uzvāra.
- Mērcei pievieno gliemenes, sāli, piparus un sausās garšvielas.
- Spageti saliek iepriekš sasildīta bļodā. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!