Skābētu kāpostu un vistas spārniņu sautējums

Skābētu kāpostu un vistas spārniņu sautējums Foto: Skābētu kāpostu un vistas spārniņu sautējums

Sastāvdaļas

  • 800 g skābētu kāpostu
  • 10 vistas spārniņi
  • 100 g žāvēta speķa
  • 100 g pupu
  • 1 sīpols
  • 100 g saldā krējuma
  • sāls
  • pipari
  • cukurs
  • augu eļļa
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 2 lauru lapas
  • sīpollociņi
  • 5 kartupeļi 

Pagatavošana

  1. Pupas iepriekšējā vakarā izmērcē, tad izvāra un nokāš.
  2. Nemizotus kartupeļus izvāra, nomizo, sagriež gabalos un eļļā apcep.
  3. Apcep ar sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu speķi.
  4. Turpat apcep vistas spārniņus, pārkaisa ar sāli un pipariem.
  5. Kāpostiem nospiež lieko šķidrumu, sajauc ar apceptajiem spārniņiem, sīpoliem un speķi, pievieno sāli, cukurus, piparus un lauru lapas, pielej 1/2 glāzes ūdens un saldo krējumu, uzliek vāku un liek sakarsēta krāsnī uz 45 minūtēm 180 °C temperatūrā.
  6. Tad kāpostos iemaisa apceptos kartupeļus un bez vāka sautē vēl 15 minūtes.
  7. Gatavu pārkaisa ar sasmalcinātiem sīpollociņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes