Sastāvdaļas
- 800 ga skābētu kāpostu
- 8 vistas spārniņu
- 100 g žāvēta speķa
- 100 g saldā krējuma
- sāls, pipari, cukurs pēc garšas
- 2 lauru lapas
- sīpollociņi pēc garšas
- 5 kartupeļi
- 100 g pupu
- 1 sīpols
- eļļa
- zaļumi
Pagatavošana
- Pupas iepriekšējā vakara pārlej ar ūdeni un izmērcē, tad izvāra un nokāš.
- Nemizotus kartupeļus sālsūdenī izvāra, nomizo, sagriež gabalos un eļļā apcep.
- Apcep arī sasmalcinātu sīpolu un sagrieztu speķi.
- Turpat apcep vistas spārniņus, pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Skābētajiem kāpostiem nospiež lieko šķidrumu, sajauc ar apceptajiem spārniņiem, pievieno sāli, cukuru, piparus un lauru lapas, pielej 1/2 glāzi ūdens un saldo krējumu, uzliek vāku vai pārklāj ar foliju un liek sakarsēta krāsnī.
- 180°C temperatūrā sautē 45 - 50 minūtes.
- Tad kāpostos iemaisa apceptos kartupeļus un bez vāka sautē vel 15. minūtes.
- Pārkaisa ar lociņiem vai citiem zaļumiem pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!