Reņģu zupa

Reņģu zupa Foto: Reņģu zupa

Sastāvdaļas

  • 200 g reņģu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 400 g kartupeļu
  • 1 lauru lapa
  • sāls, pipari, dilles, pētersīļi pēc garšas
  • 100 g skābā krējuma
  • 1/2 citrona

Pagatavošana

  1. Sīpolu sasmalcina, katliņā sviestā apcep, pārlej ar vienu litru ūdens, uzvāra, pievieno rupji sarīvētu burkānu un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sali un turpina vārīt.
  2. Īsi pirms dārzeņi gatavi, zupai pievieno pārējās garšvielas un ieliek iztīrītas reņģes.
  3. Pa visam nedaudz, lai reņģes neizšķīstu, pavāra, tad tās no zupas izņem un atbrīvo no asakām.
  4. Kopā ar sasmalcinātiem zaļumiem liek atpakaļ zupā, uzkarsē.
  5. Pasniedz ar skābo krējuma un citrona šķēlīti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes