Rauga mīklas pīrādziņi ar vistas gaļu

Rauga mīklas pīrādziņi ar vistas gaļu Foto: Rauga mīklas pīrādziņi ar vistas gaļu

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 3,5 glāzes miltu
  • 1 ola
  • 40 g sviesta
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote sausā rauga
Pildījumam:
  • 2 vistu kājiņas
  • 1 cieti vārīta ola
  • sāls, pipari pēc garšas
  • dilles
  • sezama sēkliņas
  • 1 ola pārziešanai

Pagatavošana

  1. Bļodā izsijā glāzi miltu, pievieno raugu - kārtīgi samaisa.
  2. Ja izmantojat raugu, kuru iepriekš jāuzbriedina, izšķīdiniet to siltā pienā.
  3. Maisot, tievā strūkliņā pielej siltu pienu, samaisa.
  4. Sviestu izkausē, samaisa ar sāli, cukuru un olu.
  5. Pievieno miltu masai, pakāpeniski pievieno vēl izsijātus miltus, samīca mīklu.
  6. Mīklu pārliek bļodā, kas ietaukota ar augu eļļu, uzklāj drānu, noliek siltā vietā uz 1 stundu.
  7. Gatavo pildījumu - vistu kājiņas izvāra, novelk ādu, izņem kaulus, gaļu sasmalcina virtuves kombainā.
  8. Pievieno sāli, piparus pēc garšas, rīvētu vārītu olu, 2-3 ēdamkarotes buljona, kurā vārījās vistas gaļa.
  9. Uzrūgušu mīklu samīca, sadala gabaliņos, izrullē aplīšus, vidū liek mazliet pildījuma.
  10. Kārtīgi aiztaisa, veidojot pīrādziņus.
  11. Veidnē ieklāj cepamo papīru, izkārto pīrādziņus ar šuvēm uz leju.
  12. Krāsni uzkarsē līdz 30°C temperatūrai, liek pīrādziņus nostāvēties uz 20 minūtēm.
  13. Tad pīrādziņus noziež ar sakultu olu, uzkaisa sezama sēkliņas.
  14. Krāsni uzkarsē līdz 180-200°C temperatūrai, cep pīrādziņus, kamēr tie paliek zeltaini.
  15. Gatavus pīrādziņus atdzesē uz restītēm, pārklātus ar drānu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes