Sastāvdaļas
- pīles fileja bez ādas no vienas pīles
- 2 krāsainas saldās paprikas
- 2 olu baltumi
- 100 ml buljona
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes (var kartupeļu)
- ingvera sakne 5 cm
- ķiploks 3 daiviņas
- čili pāksts bez sēklām
- sojas mērce
- rīsu etiķis
- sezama eļļa
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Pīles fileju sagriež 2 cm gabaliņos, uzlej 4 ēdamkarotes sojas mērces, samaisa, noliek malā.
- Smalki sagriež ingveru, ķiploku, čilli. Apcep eļļā, liek klāt sīpolus.
- Olas baltumus sakuļ ar dakšiņu, piekuļ klāt cieti, uzlej pīles gabaliņiem un samaisa.
- Pīles gabaliņus atsevišķi apcep, liek klāt apceptajiem sīpoliem un garšvielām, turpina cept, pievieno sagriezto papriku, apcep, pielej buljonu, uzkarsē, pielej nedaudz rīsu etiķa un sojas mērces, sāli, piparus.
- Pasautē 10 minūtes zem vāka.
- Beigās pielej nedaudz sezama eļļas (tējkaroti).
- Pasniedz ar rīsiem, vai nūdelēm.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!