Mārtiņdienas cepetis

Mārtiņdienas cepetis Foto: Mārtiņdienas cepetis

Sastāvdaļas

  • noplūkta izķidāta zoss
  • 500 g skābētu vai jau sautētu (sutināti, šķovēti) kāposti
  • 2 skābi āboli
  • 300 g kūpināta speķa
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Zosi apber ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.
  2. Ar roku ierīvē ādā garšvielas.
  3. Izspiež ķiploka daiviņas un ierīvē.
  4. Ar kokvilnas diegu aizšuj kakla ādiņu.
  5. Aizšuj visu, lai pildījums nenāktu ārā cepšanas laikā.
  6. Zosi atstāj, lai iesūcas sāls ar pipariem. Pa to laiku sagriež kubiņos speķi un sīpolu. Palielos gabaliņos sagriež ābolu. Pievieno skābus kāpostus. Visu samaisa.
  7. Maisījumu sapilda zoss vēderā. Var jau ieslēgt plīti uz 200°C, lai uzsilst.
  8. Aizšuj ciet astes galu.
  9. Zosi liek cepammaisā un aizsien abus galus. Cepampannā ielej ūdeni un liek zosi.
  10. Ievieto jau uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 2 stundas. Ik pa laikam pārbauda, vai ūdens nav novārījies. Tad pielej vēl klāt verdošu ūdeni.
  11. Pēc divām stundām izceļ cepeti no krāsns. Nolej atlikušo ūdeni, kamēr zoss vēl neatvērtā maisā.
  12. Tad atver cepamo maisu un ļauj tauciņiem notecēt pannā.
  13. Karsto zosi pārvieto šķīvī. Taukus salej bļodiņā.
  14. Zosi pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem un zoss vēdera pildījumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes