Marinēti zaļie tomāti "Elle"

MARINĒTI ZAĻIE TOMĀTI "ELLE" Foto: Marinēti zaļie tomāti "Elle"

Sastāvdaļas

Divām 3 litru burkām:

  • zaļie tomāti - 3,2-3,5 kg
  • asie pipari - 2-3 gab.
  • pētersīļi - 1 ķekars
  • dilles - 1 ķekars
  • ķiploki - 1 galva
  • melnie piparu graudi - 10 gab.
  • smaržīgie piparu graudiņi - 10 gab.

Marinādei:

  • ūdens - 2,5 l
  • sāls - 2,5 ēdamkarotes
  • cukurs - 10 ēdamkarotes
  • etiķis 9% - 300 ml

Pagatavošana

  1. Tomātus šķiro, nomazgā, sagriež 4 daļās.
  2. Piparus nomizo no sēklām un kātiem, smalki sagriež.
  3. Nomazgājiet zaļumus, sasmalciniet.
  4. Ķiplokus izlaiž caur presi.
  5. Sajauc visas sastāvdaļas lielā bļodā un atstāj uz 15 minūtēm. Sagatavo karstu marinādi. Ielieciet tomātus burkās, uzmanīgi sablīvējot.
  6. Ielejiet burkas ar karstu marinādi un atstājiet 15 minūtes. Marinādi lej katliņā, uzvāra.
  7. Ielejiet burkas ar verdošu marinādi.
  8. Vākojiet ciet, apgrieziet, apsedziet.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes