Sastāvdaļas
- 1 liels kabacis
- 100 ml eļļas
- 3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes etiķa
- 2 ēdamkarotes medus
- sāls pēc garšas
- melnie pipari pēc garšas
- dilles pēc garšas
Pagatavošana
- Kabaci sagriež garās, plānās strēmelītēs.
- Strēmelītes saliek bļoda, pārber ar sāli un atstāj uz 30 minūtēm - lai izdalās sula.
- Kamēr kabacis sulo, taisa marinādi - saspiež ķiploku, sīki sakapā dilles, pievieno etiķi, pieliek medu, eļļu un visu samaisa.
- Sulu nolej un kabačus uzmanīgi nospiež.
- Pārlej ar marinādi un atstāj uz 2 - 3 stundām, tad pilda burkās un liek vēsumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!