Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 un 1/4 tases miltu
- 1/3 tases kakao pulvera
- 1 tējkarotes sodas
- šķipsniņa sāls
- 115 g sviesta
- 1 tase cukura
- 1 tase piena
- 1 ēdamkarotes etiķa
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Krēmam:
- 250 g "Filadelfijas" siera
- 115 g sviesta
- 1/2 tases skābā krējuma
- 1 tase pūdercukura
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 1 bundža ķiršu ievārījuma
Pagatavošana
- Sajauc miltus, kakao, sodu un sāli.
- Sviestu izkausē un sajauc ar siltu pienu.
- Piena maisījumam pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu.
- Piena un etiķa maisījumam pievieno miltu maisījumu un sakuļ viendabīgu mīklu.
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai
- Divās veidnēs ar noņemamām malām, ieklāj cepamo papīru, malas viegli ieziež ar sviestu.
- Mīklu sadala divās daļās, liek abās veidnēs un izlīdzina.
- Cep 15-20 minūtes, kamēr gatavs (pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, ja pie tā nekas nepielīp, tātad, gatavs).
- Gatavo krēmu - izkausētu sviestu sakuļ ar sieru, pievieno skābo krējumu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru - visu sakuļ viendabīgā masā.
- Biskvītus atdzesē 10 minūtes veidnēs, tad izņem no veidnēm un atdzesē uz cepamā papīra.
- Gatavo torti - uz apakšējā biskvīta klāj pusi krēma, virsū krēmam liek pusi ķiršu ievārījuma - virsū uzliek otru biskvītu.
- Virsējam biskvītam tāpat uzklāj atlikušo krēmu un atlikušo ievārījumu.
- Gatavu torti liek ledusskapī uz stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!