Ķiršu torte „Draudzene”

Ķiršu torte „Draudzene” Foto: Ķiršu torte „Draudzene”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 un 1/4 tases miltu
  • 1/3 tases kakao pulvera
  • 1 tējkarotes sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 115 g sviesta
  • 1 tase cukura
  • 1 tase piena
  • 1 ēdamkarotes etiķa
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Krēmam:

  • 250 g "Filadelfijas" siera
  • 115 g sviesta
  • 1/2 tases skābā krējuma
  • 1 tase pūdercukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 1 bundža ķiršu ievārījuma

Pagatavošana

  1. Sajauc miltus, kakao, sodu un sāli.
  2. Sviestu izkausē un sajauc ar siltu pienu.
  3. Piena maisījumam pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu.
  4. Piena un etiķa maisījumam pievieno miltu maisījumu un sakuļ viendabīgu mīklu.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai
  6. Divās veidnēs ar noņemamām malām, ieklāj cepamo papīru, malas viegli ieziež ar sviestu.
  7. Mīklu sadala divās daļās, liek abās veidnēs un izlīdzina.
  8. Cep 15-20 minūtes, kamēr gatavs (pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, ja pie tā nekas nepielīp, tātad, gatavs).
  9. Gatavo krēmu - izkausētu sviestu sakuļ ar sieru, pievieno skābo krējumu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru - visu sakuļ viendabīgā masā.
  10. Biskvītus atdzesē 10 minūtes veidnēs, tad izņem no veidnēm un atdzesē uz cepamā papīra.
  11. Gatavo torti - uz apakšējā biskvīta klāj pusi krēma, virsū krēmam liek pusi ķiršu ievārījuma - virsū uzliek otru biskvītu.
  12. Virsējam biskvītam tāpat uzklāj atlikušo krēmu un atlikušo ievārījumu.
  13. Gatavu torti liek ledusskapī uz stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes