Rabarberu-zemeņu kūka

Rabarberu-zemeņu kūka Foto: Rabarberu-zemeņu kūka

Sastāvdaļas

Klasiskai smilšu mīklas pamatnei:

  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 300 g miltu
  • vaniļa
  • 1 olas dzeltenums
  • sāls, šķipsniņa
  • augļu pildījumam:
  • rabarberi + zemenes
  • cukurs - pāris karotes

Pārliešanai:

  • 3 olu dzeltenumi
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 4-5 ēdamkarotes skāba krējuma

Olbaltuma cepurītei:

  • 4 olu baltumi
  • 1 tējkarotes citrona sulas
  • 4 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un noliek savilkties uz pāris stundām.
  2. Samīca smilšu mīklu, saveļ bumbulītī un ieliek ledusskapī "atpūsties".
  3. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ. Pievieno miltus un cieti. Pievieno skābo krējumu.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Mīklu izlīdzina ietaukotā 26 cm tartes formā, vai parastā tortes formā tā, lai maliņa būtu uz augšu. Sadursta ar dakšiņu un cep 20 min.
  5. Izņem no krāsns. Pārklāj ar rabarberiem un zemenēm. Pārlej ar olu dzeltenumu masu. Un cep vēl 20 min.
  6. Olu baltumus sāk putot, pakāpeniski pievienojot cukuru. Saputo stingrās putās.
  7. Izņem kūku no krāsns, pārklāj ar olu baltuma masu, liek krāsnī vēl uz 10 minūtēm. Izņem un pilnībā atdzesē.

Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes