Ķiršu šokolādes kūka ar mandelēm

Ķiršu šokolādes kūka ar mandelēm Foto: Ķiršu šokolādes kūka ar mandelēm

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 olas
  • 100 g sviesta
  • 120 g cukura
  • 20 g kakao
  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote cepamais pūlveris

Pildījumam:

  • 300 ml saldā krējuma 33-35 %
  • 100 g pūdercukurs
  • 50 g mandeļu
  • 250 g ķiršu
  • 50 g šokolādes

Pagatavošana

Mīklas gatavošana:

  1. Sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri. Pievienot sviest un visu samaisīt.
  2. Pievieno cukuru un samaisa.
  3. Saputot olas. Pievienot mīklai un samaisīt.
  4. Ietaukot cepešpannu, likt mīklu un izsmērēt pa pannu.
  5. Cept 15-20 minūtes 180°C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī.
  6. Ļaut biskvītam atdzist.
  7. Ar 1,2 litrīgu bļodu no biskvīta izgriež apli.
  8. Bļodu izklāt ar pārtikas plēvi.
  9. No atlikušā biskvīta izgriezt trijstūri un ieklāt to bļodā atkārtojot bļodas formas.

Krēma gatavošana:

  1. Riekstus sasmalcināt.
  2. Šokolādi sīki sakapāt.
  3. Saldo krējumu saputot ar pūdercukuru un pievienot riekstus, samaisīt.
  4. Pievienot šokolādi, sajaukt, pielikt ķiršus, atkal samaisīt.
  5. Izlikt krēmu bļodā ar biskvītu un apklāt ar izgrieztu apli.
  6. Ielikt ledusskapī uz 6-8 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes