Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 olas
- 100 g sviesta
- 120 g cukura
- 20 g kakao
- 100 g miltu
- 1 tējkarote cepamais pūlveris
Pildījumam:
- 300 ml saldā krējuma 33-35 %
- 100 g pūdercukurs
- 50 g mandeļu
- 250 g ķiršu
- 50 g šokolādes
Pagatavošana
Mīklas gatavošana:
- Sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri. Pievienot sviest un visu samaisīt.
- Pievieno cukuru un samaisa.
- Saputot olas. Pievienot mīklai un samaisīt.
- Ietaukot cepešpannu, likt mīklu un izsmērēt pa pannu.
- Cept 15-20 minūtes 180°C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī.
- Ļaut biskvītam atdzist.
- Ar 1,2 litrīgu bļodu no biskvīta izgriež apli.
- Bļodu izklāt ar pārtikas plēvi.
- No atlikušā biskvīta izgriezt trijstūri un ieklāt to bļodā atkārtojot bļodas formas.
Krēma gatavošana:
- Riekstus sasmalcināt.
- Šokolādi sīki sakapāt.
- Saldo krējumu saputot ar pūdercukuru un pievienot riekstus, samaisīt.
- Pievienot šokolādi, sajaukt, pielikt ķiršus, atkal samaisīt.
- Izlikt krēmu bļodā ar biskvītu un apklāt ar izgrieztu apli.
- Ielikt ledusskapī uz 6-8 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!