Sastāvdaļas
- 150 g griķu
- 240 ml piena
- 200 g biezpiena
- 30 g sviesta
- 1 liela ola
- rīvmaize
- 50 g cukura
- sarīvēta citrona miziņa
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Griķus liek verdošā ūdenī un vāra gandrīz mīkstus.
- Tad pielej pienu, pieber sāli pēc garšas un maisot turpina vārīt, līdz biezputra ir gatava.
- Samaisa sviestu, cukuru, olu un sarīvētu citrona miziņu, un puto tik ilgi, līdz cukurs ir izkusis.
- Pievieno biezpienu un iejauc atdzesētu biezputru.
- Visu rūpīgi samaisa un liek ietaukota un ar rīvmaizi izkaisīta veidne.
- Cep cepeškrāsnī.
- Sacepumu pasniedz karstu ar skābo krējumu vai augļu un ogu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!