Sastāvdaļas
- 400 g ūdens
- 120 g henomeļu sīrupa
- 120 g aveņu sulas
- 400 g konservētu augļu
- 100 g saldā aveņu vīna
Pagatavošana
- Uzvāra ūdeni, atdzesē un samaisa ar henomeļu sīrupu un dzidro aveņu sulu.
- Tad pievieno konservētus (kompota) vai arī svaigus augļus, kuri apvārīti cukura sīrupā.
- Augļi nedrīkst būt izjukuši un pārāk mīksti.
- Izjukuši augļi kokteilim dod neglītu izskatu, un, galvenais, kokteilis nav dzidrs.
- Pēc augļu pievienošanas pielej aveņu vīnu vai arī kādu citu saldu vīnu.
- Kokteili pilda dezinficētās burkās.
- Burkām uzliek nomazgātu plastmasas vāciņu, pasterizē 80-85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes.
- Tālāk burkas hermētiski noslēdz un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!