Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 300 g miltu
- 150 g sviesta, auksta
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma
- 2 tējkarotes brūnā cukura
- 1 ola
- 1 olas baltums pārziešanai
- šķipsniņa sāls
Krēmam:
- 500 ml saldā krējuma
- 9 lieli olu dzeltenumi
- svaigi rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana
- Iesijā bļodā miltus līdz ar sāli un cukuru. Uz rupjās rīves turpat ierīvē sviestu.
- Ar rokām veikli saberz, līdz masa atgādina maizes drupačas.
- Piesit olu un pielej saldo krējumu.
- Sastrādā viendabīgā mīklā - tiklīdz masa saveļas bumbā, pārtrauc mīcīšanu.
- Ietin mīklu plēvē un liek uz stundu ledusskapī.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Mīklu izrullē un ieklāj formā ar izņemamu apakšu.
- Noplēš lielu gabalu cepam-papīra, nedaudz saburzi un uzklāj mīklai.
- Uzber nevārītus rīsus - to svars neļaus mīklai celties uz augšu un veidot burbuļus.
- Pamatni cep 15 minūtes, tad rīsus ar cepam-papīru izņem un cep vēl 10 minūtes, līdz pamatnes vidus ir zeltains.
- Kamēr cepas pamatne, pagatavo krēmu: uzvāra saldo krējumu, saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie ir gaiši un viegli. Maisot lej krējumu olās. Gatavs.
- Samazina krāsns temperatūru līdz 160°C temperatūrai. Ņem otu un vēl karsto pamatni pārklāj ar olas baltumu kārtiņ.
- Ieliek vēl uz 2 minūtēm krāsnī, lai tas apkalst.
- Atstājot pamatni krāsnī, lej tajā krēma maisījumu. Uzrīvē muskatriekstu.
- Cep aptuveni 45 minūtes, līdz krēms sarecējis. Pasniedz atdzesētu.
Olu krēmu atkarībā no biezuma pasaules konditori mēdz dēvēt arī par angļu krēmu - tad ja tas ir šķidrāks un vairāk līdzinās mērcei.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!