Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 60 g kausētas tumšās šokolādes
- 30 g pūdercukura
- 60 g olu dzeltenumu
- 90 g olu baltumu
- 70 g cukura
- 60 g miltu
Pistāciju krēmam:
- 100 ml piena
- 30 g olu dzeltenumu
- 20 g cukura
- 6 g želatīna lapu
- 1 g sāls
- 30 g pistāciju pastas
- 30 g marcipāna
- 10 g konjaka
- 140 ml saldā krējuma
Piesūcināšanai:
- 50 g ķiršu ievārījuma
- 5 g konjaka
Piena šokolādes - riekstu krēmam:
- 8 g želatīna
- 50 g cukura
- 3 g vaniļas cukura
- 60 g piena šokolādes
- 1 g sāls
- 50 g lazdu riekstu
- 250 g putukrējuma
- 50 g karamelizētu lazdu riekstu
Tumšās šokolādes glazūrai:
- 4 g želatīna
- 70 g saldā krējuma
- 20 g kakao pulvera
- 50 g tumšās šokolādes
- 10 g sviesta
- 90 g cukura
- 30 ml ūdens
Pagatavošana
- Biskvīts: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko ar cepamo papīru pārklātu 23 cm lielu kūkas formu.
- Sajauc sviestu, pūdercukuru, šokolādi viendabīgā masā.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un cukuru un rūpīgi iecilā sviesta masā.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 15 - 20 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to, neizņemot no formas.
- Pistāciju krēms: Pienam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, sāli un liek karsē ūdens peldē.
- Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest 10 minūtes. Tad izgriež un pievieno siltajam pienam.
- Tad pievieno pistāciju pastu, marcipānu, brendiju un rūpīgi visu samaisa līdz krēmam viendabīga konsistence.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno pistāciju krēmam.
- Piesūcināšana: Ķiršu ievārījumu sajauc ar brendiju un pārklāj pār biskvītu.
- Tad pistāciju krēmu pārklāj pār biskvītu un ievieto visu ledusskapī uz 1 stundu.
- Piena šokolādes - riekstu krēms: Nelielā katliņā uzsilda 80 g saldā krējuma, pievieno piena šokolādes gabaliņus, riekstus, sāli un vaniļas cukuru. Rūpīgi visu samaisa. Neuzvārīt!!
- Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest aptuveni 10 minūtes, tad izgriež un pievieno saldā krējuma masai.
- Ar elektrisko putotāju saputo atlikušo saldo krējumu un cukuru, pievieno karamelizētos lazdu riekstus un visu sajauc ar šokolādes masu.
- Izņem formu no ledusskapja un pārklāj šo krēmu pār pistāciju krēma kārtu, un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Tumšās šokolādes glazūra: Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest 10 - 15 minūts.
- Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu, nepieļaut vārīšanos.
- želatīnu izgriež un pievieno saldajam krējumam.
- Tad pievieno kakao pulveri, sviestu, tumšās šokolādes gabaliņus un viegli visu samaisa.
- Atsevišķā katliņā uzsilda ūdeni un cukuru, vāra aptuveni 3 minūtes.
- Tad ūdenim pievieno šokolādes masu, samaisa līdz viendabīgai konsistencei un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Pārlej kūkas virsmu ar glazūru un nogludina visu ar lāpstiņu.
- Dekorē pēc pašu gaumes un pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!