Slinkie mājas pelmeņi

Slinkie mājas pelmeņi Foto: Slinkie mājas pelmeņi

Sastāvdaļas

  • 400 g kviešu miltu
  • 2 olas
  • 300 g liellopu gaļas
  • 500 g cūkgaļas
  • 3 sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • zaļumi pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 200 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
  • 1 burkāns
  • 1 tējkarote cukura
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Iejauc mīklu no miltiem, 100 ml ūdens, olām, eļļas un sāls. Ietin pārtikas plēvē un ļauj stundu nostāvēties.
  2. Sajauc liellopu gaļu un cūkgaļu, pievieno 2 sasmalcinātus sīpolus, pievieno sāli un piparus.
  3. Uz galda izrullē mīklu un izklāj uz tās maltās gaļas maisījumu. Satin ruleti.
  4. Sagriež ruleti aplīšos, aptuveni 5 cm biezos. Ārējo malu salipina kopā.
  5. Pagatavo dārzeņu mērci. Sasmalcina sīpolu, apcep uz pannas saulespuķu eļļā. Pievieno rīvētus burkānus un sautē 5 minūtes uz mazas uguns.
  6. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli, cukuru un garšvielas, ļauj uzvārīties un noņem no uguns.
  7. Iegūtās “rozītes” liek uz pannas uz dārzeņu “spilvena”. Pielej saldo krējumu un atlikušos 100 ml ūdens. Pievieno sāli pēc garšas.
  8. Sautē zem vāka aptuveni 30-40 minūtes. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes