Sastāvdaļas
- 1 paciņa bešamela mērces
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/4 l piena
- sāls
- rīvēti muskatrieksti
- 1/2 tējkarotes sinepju vai saldās paprikas pulvera
- 50 g rīvēta Ementāles siera
- 1 tējkarote pārtikas cietes
- 2 olu dzeltenumi
- 4 olu baltumi
- naža galu cepamā pulvera
- 1 tējkarote rīvēta siera formas izkaisīšanai
Pagatavošana
- Pagatavo bešamela mērci un atdzesē.
- Sieram pievieno cieti, piejauc mērci un uzmanīgi pieliek olu dzeltenumus.
- Olu baltumiem pievieno cepamo pulveri un stingri saputo. Ar putojamo slotiņu uzmanīgi iecilā siera masā.
- Ietauko suflē formu un izkaisa ar rīvētu sieru. sapilda suflē masu, raugoties, lai 1/3 formas paliktu brīva.
- Liek iepriekš līdz 180°C sakarsēta cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!