Picas mīkla

Picas mīkla Foto: Picas mīkla

Sastāvdaļas

  • 25 g svaiga vai 14 g sausā rauga
  • 150 ml silta ūdens
  • 450 g miltu + 75 g darba virsmas apkaisīšanai
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Bļodā ieber vai iedrupina raugu, pievieno 75 ml silta ūdens un maisa līdz raugs izšķīdis.
  2. Ļauj 15 minūtes uzbriest, samaisa.
  3. Citā bļodā ieber miltus un sāli, vidū izveido iedobumu un ielej raugu, atlikušo ūdeni un pārējās sastāvdaļas.
  4. Maiss ar koka karoti. Samīca mīklu.
  5. Lai izveidotu picu, mīklu liek picas veidnē, piespiež ar pirkstiem un izlīdzina.
  6. Ļauj 10 minūtes pastāvēt un tad liek pildījumu.
  7. Līdz ar to pica kļūs apjomīgāka un tai būs kraukšķīgāka garoza.

Pildītās picas gatavo tāpat kā parastās, mīklu izveltnē apaļu, pildījumu liek uz vienas apļa puses, atstājot 2,5 cm platu malu. Otru pusi pārloka pāri, pildījumam un ar pirkstiem saspiež malas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes