Sastāvdaļas
- 3/4 glāzes silta ūdens
- 2,5 tējkarotes rauga
- 1/4 glāzes medus
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1,5-2 glāzes miltu
- 3/4 glāzes grieķu jogurta
- 2 ēdamkarotes sakapātu loku
- 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
- 1/2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2-4 ēdamkarotes rūgušpiena
- 1 mazs sarkanais sīpols
- 3-4 kaudzītes spinātu
- 220-330 g rīvēta Mocarellas siera
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - ar mikseri samaisa ūdeni, raugu, medu.
- Tālāk turpina maisīt, izmantojot koka karoti, kamēr raugs ir pilnībā izšķīdis.
- Maisījumu atstāj uz 5-10 minūtēm, lai raugs aktivizētos.
- Tad rauga maisījumam pievieno olīveļļu, sāli, glāzi miltu.
- Mīklu kuļ ar mikseri, nelielā ātrumā.
- Kuļot, pakāpeniski pievieno miltus, pa 2-4 ēdamkarotēm.
- Kad mīkla jau ir savākusies, mīca to vēl 1-2 minūtes.
- Mīklu liek ietaukotā bļodā, noliek siltā vietā, uz 1 stundu, lai rūgst.
- Nelielā bļodā samaisa visas mērces sastāvdaļas, izņemot rūgušpienu.
- Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas, pielej rūgušpienu pa 1 ēdamkarotei.
- Mīklai jābūt uzrūgušai divreiz lielākā apjomā.
- Krāsni uzkarsē līdz 260°C temperatūrai.
- Mīklu samīca un atstāj, uz 20 minūtēm, lai vēl rūgst.
- Gatavu mīklu izrullē picas lielumā.
- Virsū uzklāj Rančas mērci, izkārto gredzenos sagrieztu sarkano sīpolu, spinātus.
- Uzkaisa rīvētu Mocarellas sieru, cep 12-15 minūtes, kamēr Mocarellas siers ir kļuvis zeltaini-brūns.
- Gatavu picu mazliet nostādina un tad sagriež.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!